10 Mart 2013 Pazar

Artık Hiçbir Şey Kolay Olmayacak!

Hayallerinin peşinden koşmaya mı karar verdin? Memuriyet zihniyetini yıkma adına bir girişimde mi bulundun? Yoksa bir Network Marketing işine ‘Merhaba!’ mı dedin? Ya da başka bir girişim, hiç fark etmez. Hayatında ne gibi bir girişimde bulunursan bulun, eğer bunun sonucunda ödül varsa, ödülün nispetinde de zorluk vardır. Güzel olan hiçbir şeye kolay ulaşamazsın.
kolay olmayacakGenç girişimcilerin en büyük sorunu zorluklara karşı verdikleri negatif tepkilerdir. Hem başarılı olmak istiyoruz, hem de kolay olsun istiyoruz. Maalesef öyle bir şey yok. Hedeflerimiz ne kadar büyük ve kutsal ise, yolumuz o kadar zorlu olacak. Büyük hedeflerimiz mi var? O hedeflere ulaşmak için acı çekeğiz. Çok büyük hedeflerimiz mi var? Çok acı çekeceğiz. İnsanlığa faydalı hedeflerimiz mi var? Çok acı çekecek ve gözyaşı dökeceğiz. O büyük hedeflere ulaşmamızın, o güzel hayallerimize kavuşmamızın bir bedeli olmayacak mı sanıyorsunuz? Kesinlikle olacak. Ve sadece bedelini ödeyenler hayallerinin gerçekleştiğini görecek.
Hayallerinin peşinden gitme cesaretini gösteriyorsan, gittiğin yoldaki zorluklara dayanma azmini de göstermelisin. Bir girişimde bulunduğunda, ailen ve dostların senin yanında olmak yerine karşında olabilir, hatta yanında tek kişi bile olmayabilir. Eğer doğru bir yolda isen bu yolu tek yürüme cesaretini göstermelisin. Ve yola çıkmadan birçok engelin çıkabileceğini en başında kabullenmelisin. Birçok işin son anda çıkan bir aksilikten dolayı olmayabilir. Birçok insan yanında olmaya söz verdiği halde yanında olmayabilir. O zaman bunları anormal bir şeymiş gibi karşılamamak, hazırlıklı olmak gerekiyor. Başarı yolunda birçok başarısızlıkla da karşılaşacağız muhtemelen. Ve başarısızlıklar başarının habercisidir çoğu zaman; eğer vazgeçmezsek! Başarılı insanlara sorun, size bir başarının yanında onlarca başarısızlık anlatacaklardır. Başarısızlıklar ve engeller çok iyi öğretmenlerdir, insan yaşadıklarını iyi okumalı.
Sözün özü şöyle ki; başarı yoluna çıktığın andan itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık hayatın daha anlamlı ve daha zorlu olacak. Alnından ter akıtırken; gerektiği gibi yaşamanın ferahlatıcı hissiyle dolacaksın. Haydi, şimdi korkuları korkutma zamanı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder